Droom: Zelfrijdende taxi

Ik deed mijn werk als taxichauffeur voor het eerst in een zelfrijdende auto. De eerste ritten gingen goed. De auto reageerde netjes op het verkeer en mijn taak was verschoven naar het behulpzaam zijn, en begeleiden van de klant van huis naar auto en andersom.Ik had opnieuw iemand in de auto, deze oude, tengere dame met rollator, ging op visite bij waarschijnlijk een even oude vriendin. Deze vriendin had als adres: straatnaam 2e. Dat stond gelukkig aangegeven op de computerterminal van de taxicentrale. Alleen kende de auto deze toevoeging niet. Ik had al verschillende keren, tijdens het rijden, geprobeerd om het adres aan te passen, maar dat lukte me niet. De auto stopte netjes bij nummer 2, maar de oudere dame kon deze afstand niet overbruggen. Wat ik ook probeerde, ik kreeg de auto niet vijf huizen verder.

Bij een volgende rit had ik een klant in de taxi en de auto stopte precies voor het adres van bestemming. Alleen was dit midden op straat, omdat er al een auto voor het huis stond geparkeerd. Voor en achter deze auto was genoeg parkeergelegenheid, maar ik kon de auto niet zover krijgen om een parkeervak in te rijden.
De bestuurder van de auto achter mij raakte hierdoor hevig gefrustreerd en terwijl ik de klant naar het huis begeleidde, begon hij op de taxi in te trappen. Dat deed hij met zoveel overgave, dat ik me moest bedwingen om hem niet te gaan helpen en zo mijn eigen frustratie ook te uiten. Verstandiger vond ik het om de politie te bellen en zijn kentekenplaat te noteren.
Toen hij zijn woede had bekoeld en vroeg of ik de auto niet een stukje opzij wilde zetten, vertelde ik dat ik wilde wachten tot de politie er was. De auto had duidelijk zichtbare deuken opgelopen.

Het duurde de auto waarschijnlijk te lang. Er was een volgende rit vanuit de centrale binnen gekomen en als de auto niet te laat wilde voor komen rijden bij de volgende klant, dan moest deze toch echt weg. De auto reed weg zonder mij…

Toen ging de wekker. Ik mocht vroeg aan het werk. In een taxi die ik nog altijd zelf mag besturen.
Gelukkig…

 

 

Geplaatst in: Werk

4 gedachten over “Droom: Zelfrijdende taxi

  1. Jan schreef:

    Grappig dat u een droom heeft gehad over het een zelfrijdende taxi. Het is wellicht een droom, toch denk ik dat het werkelijkheid kan worden. Toch snap ik u wel als u het fijner vindt zelf de controle te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.