Goede voornemens

Vroeger had ik altijd wel goede voornemens. Niet teveel tegelijk, want het was al moeilijk genoeg om er één vol te houden. Vaak ging dat over stoppen met roken of de paar kilo die er in december waren aangesnoept, die moesten er natuurlijk zo snel mogelijk weer af en liefst nog een paar extra. Even vaak hield ik dat nooit lang vol met als gevolg dat ik jaren bewust géén goede voornemens meer nam.Voor het eerst heb ik dit jaar weer wel goede voornemens, en wel gelijk een heleboel.
Stoppen met roken hoort daar inmiddels niet meer bij. Een aantal jaar terug, niet op 1 januari, ben ik al gestopt en dat gaat nog steeds goed.
In plaats daarvan ben ik gaan hardlopen, om te voorkomen dat ik teveel zou aankomen en dat is goed uitgepakt. Maar door blessures heb ik lange tijd geen vooruitgang geboekt. Ik ben zelfs minder lange afstanden en minder snel gaan lopen.
Dat word dus mijn eerste voornemen. Ik wil mijn loopschema weer serieuzer oppakken, weer met anderen mee kunnen doen. Maar dit is onderdeel van een groter geheel. Ik wil namelijk mee doen met de kwart triatlon komende zomer. Dus naast hardlopen zal ik ook ruimte vrij moeten maken voor fietsen en zwemmen.
Een triatlonpakje heb ik mezelf al cadeau gedaan, want het scheelt in tijd als je niet hoeft om te kleden.
En noodzakelijk is het niet, maar sporten is fijner met een paar kilo minder, dus toch…

Een tweede voornemen is schrijven. Ik heb er weer plezier in gekregen dankzij Anna Ros. Zij verzorgde afgelopen najaar SchrijfLab en zij was heel inspirerend. Het zorgde ervoor dat ik naast de opdrachten die we opgedragen kregen, ook andere dingen weer op wilde pakken.
Eén zijstraat is om wekelijks een blog te posten. Het is me al zeven weken achtereen gelukt en dit wil ik volhouden.
Een andere is om te werken aan een boek. Ik heb vroeger ooit een keer geroepen dat ik nog eens een boek ging schrijven, dus wie weet…
Ook beleef ik de laatste tijd wel eens plezier aan liedjes schrijven, maar dit is voor het nieuwe jaar niet meer afdoende . Ik wil er zelf pianobegeleiding bij verzinnen en anderen mogen met andere instrumenten het nummer mooier maken. Als het dan goed genoeg is, wil ik er ook nog opnames van maken. Dit laatste is nog een wilde droom. Mijn pianospel is nog niet zo goed, dus daar moet ik eerst nog flink mee aan de slag.
Ook roep ik al een tijdje dat ik een musical ga schrijven. Dat is echter zoveel omvattend, dat ik hier hulp bij nodig heb om er structuur in te brengen.

Dat zijn nogal wat dingen. Het zijn ook langlopende dingen. Ik ga niet alle voornemens dit jaar kunnen afronden. Dat is ook niet belangrijk. Het gaat erom dat ik er vanaf nu consequent mee bezig ben. Met kleine stapjes tegelijk, dus het gaat niet hard. Maar ik heb er wel heel veel zin in…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.