Het nakomen van goede voornemens

Na jaren geen goede voornemens te hebben genomen, omdat ik de afspraken met mezelf toch binnen de kortste keren weer verbrak, had ik voor dit jaar oprecht weer ideeën die ik wilde verwezenlijken.
Deze had ik zelfs vorige week nog kenbaar gemaakt.

Gelijk de eerste week van het jaar, nog voordat ik ook al maar iets had gedaan, moest alles op sportief gebied in ieder geval al worden bijgesteld. Op Oudejaarsavond raakte ik namelijk verkouden en maandag en dinsdag leek het eerder griep te zijn. Er zat niets anders op dan de plannen een week uit te stellen en uit te zieken.

Maar afgelopen maandag heb ik gezwommen, en het was heerlijk. Tot aan oktober had ik iedere week nog in de zee gezwommen. Het was ook zo lang van dat mooie weer. Deze week was ik voor het eerst weer in het zwembad te vinden. En eerlijk gezegd stond ik versteld van mezelf dat ik zolang achtereen baantjes kon blijven trekken. Binnen het half uur had ik veertig baantjes gezwommen – dat is een kilometer –  en vond ik het voor een eerste keer weer even genoeg. Maar het was zo’n verschil met vorig jaar, toen ik de eerste keer in het zwembad lag. Toen moest ik na ieder baantje bijna vijf minuten bijkomen. Dit was dus erg bemoedigend. Alleen was het nog voornamelijk schoolslag en was de borstcrawl nog te lastig. De kleedhokjes naderhand waren echter nog steeds een drama.

Ook ben ik inmiddels wezen hardlopen met een loopgroep bij mij in de buurt. Het was alweer een paar jaar geleden, dat ik met een echte groepstraining had meegedaan. Het voordeel van deze trainingen moet zijn dat je er sneller van wordt. Het feit dat het voor mij zo dichtbij is, maakt het misschien makkelijker om er naartoe te gaan…

Van fietsen is het nog niet gekomen, maar de week is nog niet voorbij.

Al een aantal jaar heb ik een refrein met een melodie in mijn hoofd, maar ik vind het enorm moeilijk om goede teksten bij de coupletten te vinden. Hier ben ik nu toch in één keer een stuk verder mee gekomen. Het is nog niet klaar en dan moet ik er nog behoorlijk aan schaven, weet ik inmiddels. Maar dan gaat het eindelijk een nummer worden, dat ik goed genoeg vind om daadwerkelijk instrumenten bij te verzinnen.

Ik heb goede hoop dat er veel gaat lukken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.