In afwachting

Op 30 juli heeft de rechtbank een uitspraak gedaan, de Bios-groep heeft het kort geding tegen de gemeenten verloren.
Tevens werd ons verteld dat we nog even door zouden rijden tot 1 januari 2016, of tot 1 november als de gemeenten zo snel alles konden inplannen.
Hier word ik zowaar blij van, want ook al weet ik heus wel dat er een eind aan komt. Het geeft toch even een periode van rust in deze roerige tijden.
Ik ga er nu voor het gemak vanuit dat we tot het nieuwe jaar door mogen rijden.
Verder realiseer ik me heel goed dat ik enorm afwachtend ben. Dat is een hele aparte gewaarwording. Normaal gesproken zou ik al druk bezig zijn om ander werk te vinden. Ik hou namelijk niet van die onzekere situaties. Nu wil ik zo lang mogelijk dit werk blijven doen, het werk dat ik met zoveel plezier doe. Het feit dat het hartje zomer is, vakantietijd, en het einde nog zo heel ver lijkt, doet ook een duit in het zakje.
Vijf augustus hoorden we dat de Bios-groep in beroep was gegaan en mijn hart maakte opnieuw een sprongetje. Hoe lang zal het uitstel nu weer langer duren?

De ommekeer komt genadeloos in de laatste dagen van augustus. De gemeenten en de Provincie willen niet afwachten hoe het beroep van de Bios-groep zal uitvallen. Ze vertrouwen erop dat zij ook deze keer in het gelijk zullen worden gesteld en om verder uitstel tegen te gaan, zetten ze de boel al in gang om per 1 november TCR het WMO-vervoer in samenwerking met de Regie in Terneuzen te laten rijden. En oh ja, Achmea zijn we ook kwijt.
Dan blijft er voor Blaakman / Connexxion wel heel erg weinig over om voor te rijden…

Van het Sociaal Fonds Taxi heb ik een brief thuis gestuurd gekregen, dat ik betrokken personeel ben – zo noemen ze dat – en dus in aanmerking kom om door TCR te worden overgenomen. Dat mag ik weigeren, dan blijf ik in dienst van Connexxion, maar ja, wat dan…
Als ik weiger kan dat trouwens invloed hebben op een eventuele WW-uitkering.

Ook zou er alsnog een personeelsbijeenkomst komen. Maar een paar dagen later al ging dat niet meer door wegens vakanties van heel veel personeelsleden, wel mochten er vragen worden ingestuurd en die zouden dan per mail beantwoordt worden.
En zo gebeurde ook inderdaad, tot drie keer toe is er een mail met allerlei vragen met antwoorden gekomen en dat ervaar ik dan weer wel als heel prettig.

Ook is er iemand van Personeels-zaken op maandag 31 augustus aanwezig, op een formulier die in de kantine hangt, mag je invullen hoe laat je er bij zult zijn. Dat ben ik een beetje vergeten, het is ook mijn vrije dag en nu weet ik niet goed of ik zo maar binnen mag banjeren op een van de drie tijden die genoemd werden. De vrijdag ervoor stond er overigens nog maar één naam op het formulier. Ik ben benieuwd of de man van Personeels-zaken voor één persoon ook komt…

Nu ik erover nadenk heb ik hier niemand meer over gehoord…

Geplaatst in: Werk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.